BOKSEND OPVOEDEN

Image

BOKSEND OPVOEDEN

Boksend Opvoeden is niet het echte boksen maar een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van onze leerlingen/kinderen/deelnemers kan beantwoorden. Individueel wordt de deelnemer uitgedaagd door het boksen en de aangeboden spel- en oefenvormen. De training of het coaching traject is geheel afgestemd op de hulpvraag van de deelnemer.

Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden, met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan.

BOKSEND OPVOEDEN INDIVIDUEEL

Boksend opvoeden op individueel gebied bestaat uit 5 trainingen en een intake gesprek en een eindevaluatie. Bij het intake gesprek wordt een passend plan van aanpak bij de hulpvraag opgesteld. Hierna volgen de 5 trainingen, waarbij een familielid de 3e training mee mag doen. Na de 5e training krijgt de deelnemer een certificaat Boksend Opvoeden kosten 399 euro. Eventueel kunnen er later nog extra trainingen ingepland worden, om te zien wat heeft gewerkt en waar er nog tegenaan gelopen wordt. Elke andere losse training/opfristraining wat jullie misschien later inplannen is 75 euro.

Bij een training is er altijd een kort evaluatiemoment over hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken. Zelfreflectie van de cliënt is hierbij essentieel, waarbij het zelfvertrouwen wordt vergroot en het meer autonomie heeft.

BOKSEND OPVOEDEN GROEPEN

Coaching van groepen door de groep fysiek, emotioneel en mentaal uit te dagen door het boksen en de aangeboden spel- en oefenvormen. Door de verschillende spel- en oefenvormen af te stemmen op de hulpvraag en de groep, zal het groepsproces in werking worden gezet waar noodzakelijk.

In sommige gevallen kunnen de groepen uitgedaagd worden om mee te doen met onze ouder-kind boksles die wij in de weekenden geven. Naast een leuke boksles is ook het sociale component hier erg belangrijk.

BOKSEND OPVOEDEN GEZIN

Het gezin wordt tijdens de training fysiek, emotioneel en mentaal uitgedaagd door het boksen en de aangeboden spel- en oefenvormen. Belangrijke aspecten die continu getraind en geëvalueerd worden zijn: zelfbeheersing, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

De gezinstraining van weerbaarheid gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Deze gezinstraining maakt de band tussen ouder en kind sterker. Ouder, kind en gezin worden samen in het traject passend en naar wens gecoacht. Het boksen als middel en opvoedend handelen als gezinscoaching is een prachtige combinatie. Boksend Opvoeden maakt het compleet.

Wat heb je nodig

Het is altijd belangerijk om goed voorberijd te zijn, alle producten die U nodig heeft zijn te verkrijgen bij Ons op locatie.

  • Water fles
  • Bandages
  • Boks handschoenen
  • Een bitje
  • Sport kleding
  • Hoofdbeschermer

Less schema

Dag Tijd

Trainers

JOE BRONYA

OPRICHTER & TRAINER/COACH

SCHOONMAKER